כשנוסדה "גשר", קשה היה לדמיין את עוצמת השפעתה על כל המשתתפים בה, מבוגרים וצעירים כאחד. רק שבוע עבר מאז הסבב הראשון של חלוקת המזון ועדיין אפשר לשמוע ולראות את הסיפוק ואת האור שהכניסו המפגשים לחיי מדריכי התנועה ולעולמם של המבוגרים השותפים לתוכנית. רבים ממדריכי תנועת ביחד-אניה באניה הגיעו במיוחד מחופשת הקיץ שלהם והתקבצו מכל רחבי הארץ כדי להוציא לפועל את חלוקת המזון. המדריכים עברו בין עשרות משפחות בפתח תקווה, חלקן של יוצאי אתיופיה וחלקן אינן מיוצאי אתיופיה, וחילקו מוצרי יסוד בסיסיים, תבלינים, קטניות ועוד.
כדי לממש את השוויוניות במפגשים ואת הקשר הבין-דורי, הצטרפה נציגה מהדור המבוגר כבר בשלב תכנון חלוקת המזון והפנתה למשפחות הנזקקות. החיבור שלה לצוות ולמדריכים הוסיף גם להתנהלות הרגישה והמכבדת מול המשפחות. "כמדריכים שמתנסים בהנהגה, הרגשנו שחלוקת המזון היא צעד של עשייה חברתית, של לקיחת אחריות ושל מעורבות קהילתית שיש לה השפעה אמיתית על חיים של אנשים ועזרה למי שצריך" מספר יונס אשטה, מדריך בתנועה. "בצד הלוגיסטי, השתתפנו בדיונים של הקמת התוכנית, התנסינו בתכנון תקציב ובחשיבה משותפת בצוות על הרכב סלי המזון, מה מתאים למשפחות יוצאות אתיופיה ומה למשפחות שאינן יוצאות אתיופיה ובהוצאה לפועל של יוזמה שבאה מאיתנו", מוסיף יונס.
ניצוץ בעיניים ועשייה משמעותית
"המבוגרים שפגשו אותנו שמחו מאוד מהביקורים. הגענו אליהם לא מתוך רחמים, אלא מתוך רצון להיות ביחד ולדבר. הם התרגשו מכך שדואגים להם ולא מתעלמים מהם, היה להם חיוך בעיניים. הם בירכו אותנו, היה ממש כיף לראות את זה", מספרת בהתרגשות המדריכה בנצ'י מנגיסטו. "חלקם נפתחו בפנינו. אישה אחת דיברה איתי על החיים שלה ועל הבן שלה והזמינה אותי להיכנס אליה הביתה", מוסיף יונס .
"חלק אפילו הציעו שנמשיך עם המפגשים והשיחות במפגש משותף עם כל המדריכים שבו הם ילמדו אותנו לבשל תבשילים ומאכלים אתיופיים ויספרו לנו על עצמם, על חייהם לפני העלייה לישראל ועל סיפור העלייה שלהם" מספרת בנצ'י. בשביל הדור המבוגר, המפגשים ישמשו הזדמנות לתת בחזרה לא רק בצורה חומרית, אלא בסיפורי מורשת ובבניית הזהות של הדור הצעיר. בשביל המדריכים והחניכים, המפגשים יעמיקו את ההיכרות עם ההתרבות שלהם עצמם מתוך חיבור אישי. "בזכות המפגשים הבנתי שאני רוצה לעזור לכמה שיותר אנשים וזה פתח אותי לחשיבה על הזולת. כמדריך, הבנתי שיש אנשים שנמצאים ממש לידי, אולי אפילו בתוך הקבוצה שלי, וזקוקים לעזרה", מסכם יונס. במשך השבוע שאחרי החלוקה הגיעו לצוות התנועה עוד ועוד תגובות נרגשות וחיוביות וכן גם, למרבה הצער, בקשות לעזרה למשפחות נוספות שנקלעו לקשיים בשל משבר הקורונה. חלוקת המזון תימשך כמתוכנן לאורך השנה. צוות התנועה והמדריכים רואים בתוכנית "גשר" מצווה וזכות גדולה.
חלוקת המזון התאפשרה באדיבותם של עידית ואודי מקרן ברניק ותנועת ביחד-אניה באניה מודה להם מקרב לב על תמיכתם.