הכול התחיל לפני כשנה מרעיון של ברק אברהם, מייסד ומנכ"ל התנועה, שסיים תואר ראשון ושני באוניברסיטת רייכמן (לשעבר הבינתחומי הרצליה). הלימודים הגבוהים שינו את מסלול חייו של ברק והוא מעריך ומוקיר את כל מה שקיבל ונעשה למענו במסגרת לימודיו האקדמיים. כתוצאה מכך יזם ברק את התוכנית "ביחד לאקדמיה" ונפגש עם ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים. ביחד עם הצוות שלה, התגבשה תוכנית שכוללת שישה מפגשים בין בני הנוער לסטודנטים מהפקולטות השונות. מטרת התוכנית היא לעזור לנערים ולנערות להתחיל לחשוב על עצמם כמועמדים ראויים לאקדמיה, לשאוף גבוה ולהאמין שהלימודים באוניברסיטה אפשריים עבורם.
עד כה נפגשו 14 מדריכי סניף נתניה למפגשים חווייתיים בני שעתיים, עם סטודנטים למשפטים, תקשורת, פסיכולוגיה ומדעי המחשב. הסטודנטים לתקשורת אירחו את החניכים באולפני הרדיו והטלוויזיה של האוניברסיטה. במפגש עם הסטודנטים למשפטים היה על מדריכי התנועה להחליט האם תיק כלשהו, הוא פלילי או לא. במפגש עם החוג לפסיכולוגיה הם למדו קצת על שורשיו של התחום ודנו בשאלות מהותיות, ויחד עם הסטודנטים למדעי המחשב התנסו בבניית אפליקציה.
אחת המשתתפות אמרה בעקבות החשיפה לתחום המשפטים שהיא רוצה ללמוד אותו כשתגדל. ואחד המדריכים הוסיף, שמעולם לא חלם על לימודים אקדמיים ובזכות המפגשים הוא מצליח לראשונה לדמיין את עצמו ממשיך ללימודים גבוהים. הסטודנטים מבחינתם מתלהבים מהנוער הסקרן והצמא לידע, מההשתתפות ומשאילת השאלות.
במפגש הקרוב בסוף מאי, ייפגשו המדריכים עם סטודנטים מהחוג לממשל, והמפגש האחרון יתקיים עם סטודנטים מהחוג ליזמות. בימים אלה נעשית חשיבה ראשונית לתוכנית המשך בה סטודנטים מהפקולטות השונות ילוו כמנטורים את מדריכי התנועה.
כולנו כאן באניה באניה מודים לאוניברסיטת רייכמן, לד"ר קול ולצוות שלה וכמובן לסטודנטים שנותנים מזמנם ומטפחים עוד, את חלום הלימודים האקדמיים של חניכי התנועה.